Audiobook bir kişinin bir kitabı okurken alınan ses kaydıdır. Duru bir ses imla kuralları ile kitabı aynen okumaktadır. Bu sesli kitap diyebileceğimiz tekniğin çıkış noktası görme engelliler olsa da otobüste giderken, araba sürerken ya da yemek yaparken biz engelsiz insanların da rahatlıkla tercih edebileceği bir teknolojidir. Türkiye'de henüz yaygınlaşmamıştır. http://www.ideefixe.com/kitap/kategori_urun.asp?tree=01033 linkinden satışta olan sesli kitapları görebilirsiniz.
Ayrıca ingilizce bilenler ve ya öğrenmek isteyenler için önerebileceğim ücretsiz ve güvenli "audiobook" siteleri aşağıdadır... Bu siteler yurt dışındaki weblib4 tartışma listesindeki kütüphanecilerin tavsiyeleridir.
* dilerseniz bir kitabın yazılı halini ücretsiz çıkarıp, sesli halini mp3 player'ınıza ya da ipod'unuza indirip hem okuyup hem dinleyerek ingilizcenizi geliştirebilirsiniz...
http://www.booksfree.com/
http://www.oculture.com/2006/10/audio_book_podc.html
http://www.booksshouldbefree.com/
http://www.thoughtaudio.com/
http://www.clpgh.org/research/literature/booksonline.html
http://literalsystems.org/abooks/index.php
http://librivox.org/
http://www.loudlit.org/
http://podiobooks.com/
13 Mart 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba,
Yabancı dillerde çok yaygın olarak kullanılan bir yöntem olan kitap dinlemek "audio book" fikri Türkçe içerkte yok denecek kadar azdır.
Türkçe sesli kitap için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
SesleKitap: www.seslekitap.com
Yorum Gönder