4 Mayıs 2010 Salı

LIBWEB: Web'deki kütüphaneler

LIBWEB: Dünyadaki kütüphaneleri türlerine göre listeleyen uluslarası online rehber.

Rehberde bugüne kadar akademik, halk, ulusal, özel, okul vb. kütüphane türleri olmak üzere 146 ülkeden 8000 sayfa listelenmiş. Siz de kütüphanenizin uluslararası arenada yer almasını isterseniz kütüphanenizin bilgilerini bu listeye kaydedebilirsiniz...

Kütüphanenizi bu rehbere kaydetmek için: http://lists.webjunction.org/libweb/submission.html

LibWeb'de arama yapmak için: http://lists.webjunction.org/libweb/

1 yorum:

Esmeray Karataş Ateş dedi ki...

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'nden:


HÜBO, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Eğitim Fakültelerinin katkılarıyla geliştirilmiş Web tabanlı bir eğitim programıdır.

Programın amacı, öğrencilerimizin bilgi okur-yazarlığı becerilerini geliştirmektir. Bu beceriler, öğrencilerin kütüphanede, veri tabanlarında ve Webde bilgi ararken daha isabetli sonuçlara daha kısa sürede erişmelerine, bilgi kaynaklarını daha etkin kullanmalarına ve bilgiye, bilimsel etik kurallarına uygun olarak ulaşmalarına yardımcı olacaktır.

Program, öğrenciler için geliştirilmiş olsa da daha önce bilgi okuryazarlığı eğitimi almamış ve bu konuda bilgi ihtiyacı duyan herkes tarafından kullanılabilir.

Programın içeriği, öğrencinin kendi hızına göre ilerleyebilmesine olanak sağlayacak biçimde ve uzaktan eğitime uygun olarak düzenlenmiş, olanaklar ölçüsünde örnekler, görsel ögeler ve oyunlarla desteklenmiştir. Program altı bölümden oluşmakta ve her bölümün sonunda öğrencinin kendisini sınamasını sağlayan testler bulunmaktadır.

Programa http://www.hubo.hacettepe.edu.tr/ adresinden erişilebilir. Bu hizmet Digital Medya Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülecektir. Programın içeriği, arayüz özellikleri ve kullanımla ilgili yönlendirmeler giriş bölümünde yer almaktadır.